Aziatisch

Wereldkeuken Westzaan - Restaurant & Arcade

De Aziatische keuken: bijzonder met de kleuren en geuren uit het oosten.

De Aziatische keuken is veelzijdig en omvat de keukens van het verre oosten en biedt vele verschillende smaken zoals mild, zoetzuur, scherp en heel pittig.

De Aziatische keuken is een van onze wereldkeukens en is kleurrijk, smaakvol en nooit saai of voorspelbaar. Het is een mix van het gebruik van veel variaties met verse groente, vlees en vis. Omdat hierin de nadruk op een uitgebreide variatie van verscheidene ingrediënten zijn, zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Elke keer kun je weer iets anders samen stellen en een totaal nieuwe ervaring ondergaan in de Aziatische keuken. Bij ons kunt u naast veel keuze uit Aziatische voorgerechten uw verse ingrediënten zoals groente, vlees en vis door de kok laten wokken met een saus naar uw keuze.

 

 

Azië, niet alleen geliefd bij Nederlanders maar bij iedere persoon staat dit deel van de wereld hoog op de wensenlijst. Bij de gedachten aan het verre, mysterieuze oosten wanen de meeste mensen zich al in kleine, drukke straatjes met die bijzondere sfeer, onherkenbare geuren en exotische gerechten. Het streetfood dat zowel door locals als toeristen aanbeden wordt zorgt er dan ook voor dat de geuren een blijvende herinnering worden.

Zodra je deze geuren opnieuw ruikt brengen ze je direct terug. De Aziatische keuken is eigenlijk een verzamelnaam voor de gerechten afkomstig uit het verre oosten. Echter heeft elk land of regio zijn eigen bijzondere gerechten. Met een rijk assortiment aan smaken zoals zoet, mild, zuur, zoetzuur, pittig en ontzettend pittig. De Aziatische keuken is een ontdekkingsreis op zich en bij wereldrestaurant Wereldkeuken Westzaan willen we u meenmen naar het gevoel van Azie. De prachtige rijstvelden vaak aangelegd op de heuvels leveren schilderachtige natuurplaatjes op. Rijst in Azië is onmisbaar en staat dan ook bij bijna iedere maaltijd op het menu.

Wat is de Aziatische keuken?

Azië is een verzamelnaam van diverse landen, Thailand staat bekend om zijn goede streetfood, China om de pekingeend maar minder bekend misschien China is ook een van de grootste wijnexporteurs ter wereld, in India heeft de religie een grote invloed op de gerechten de koe is volgens hindoes een heilig dier en daarom wordt er geen rundvlees gegeten en daarnaast zijn veel hindoes vegetariër, moslims in India eten geen varkensvlees.

De nasi goreng en de saté komen oorspronkelijk uit Indonesië, in Korea staan ze bekend om de vele bijgerechten die geserveerd worden bij het menu net als in de Filipijnen echter wordt het daar als snack gezien, genaamd pulutan wat fingerfood betekend.

De Vietnamese keuken staat bekend om zijn mildere smaken en elk gerecht is voorzien van een eigen dipsaus. Dit zijn nog maar enkele landen die vallen onder de Aziatische keuken daarbij heeft ook elke streek in ieder land nog zijn eigen specifieke gerechten. Dit alles bij elkaar zorgt voor een heerlijke en rijke mix aan smaken & geuren.

De hoofdingrediënten zijn veelal vis, vlees of groenten klaargemaakt in een wok. Een gezonde en snelle manier van eten bereiden. Doordat deze ingrediënten de hoofdmaaltijd vormen worden de al weinig aanwezige, koolhydraten automatisch naar een tweede rang geschoven en is de Aziatische keuken dus een goede keuze in koolhydraatarme diëten en een gezondere levensstijl.

Ook staat de Aziatische keuken bekend om zijn licht verteerbare gerechten, door de vele variaties die er mogelijk zijn binnen de Aziatische keuken zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. Onze Aziatische keuken biedt een keur aan gerechten die allemaal even verschillend als bijzonder zijn en garant staan voor een wake up call van je smaakpapillen. Met trots presenteren onze koks van wereldkeuken westzaan met hun wok een snel, gezond en smakelijk gerecht naar keuze voor u.

.

Call Now Button